Яшчэ калі мы не думалі пра ўласны бровар, а варылі піва дома, мы пачалі пагружацца ў свет дзікіх эляў. Мы знаходзілі розныя штамы, збіралі мікраарганізмы з рознага піва з усёй планеты і нават эксперыментавалі са спантанным браджэннем. У выніку гэтай цікавай і даволі складанай працы ў нас сфармаваўся свой уласны блэнд дрожджаў, педыёкокаў, лактабактэрый і брэтанаміцэтаў, які цяпер мы выкарыстоўваем у адмысловых гатунках піва Malanka. Піва ў лінейцы Vir зброджана менавіта такім чынам. Яно зварана з эйджаным хмелем, вытрымлівалася каля году ў дубовай бондзе з-пад чырвонага віна, а пасля даспявала і дабраджвала некалькі месяцаў у бутэльках.
Изумительное пиво. Возможно, лучшее в РБ.
На вкус как брага
Моченые яблоки, мокрое дерево, уксус
Погреб, чуть уксуса, бочка с мочеными яблоками Кисло и дерзко. По нёбу гуляют пузырьки и царапают его. Дрожжи с деревяшками основным телом. Довольно ярко и разнообразно, но некоторая какофония.
В аромате очень сочная дичка, во вкусе зелень ягодная, чуть латекса и деготя от бреттов поверху, кислинка в пряный рассол, нравится
Пена очень плотная, небольшая и стойкая. Во вкусе кислые моченые яблоки, принагреве появляются уксусные нотки с бочкой. В жаркую погоду то что надо.
Очень понравилось! Очень свежо, терпко, с яблочной и даже лимонной кислинкой. В аромате витают уксусные нотки. Хорошо!